Také Vám chutnají křupavé semínkové chlebíky či krekry z obchodu. Co si je zkusit vyrobit doma? Budete potřebovat jen semínka, nejlépe v bio kvalitě, vodu a koření.
Ingredience:
- od každého jeden díl, např. malý hrnek
- pohanka
- sezam
- lněné semínko
- chia semínko
- slunečnicové semínko
- dýňové semínko (těch dávám trochu méně)
- sůl
- pepř
- provensálské koření, chili, sušený zázvor a česnek (cokoliv co máte rádi)
- přidávám i pár hořčičných semínek
Postup:
- Pohanku propláchneme
- Vše odměříme a nasypeme do mísy
- Přidáme několik hrnků vody, chia a len hodně nasáknou a zgelovatí
- Přidáme sůl, pepř, koření a bylinky
- Vše důkladně promícháme
- Necháme několik minut odstát, případně dolijeme vodu nebo naopak přisypeme semínka
- Poté přendáme na pláty sušičky vyložené pečícím papírem a uhladíme do tenké vrsty
- Ted už jen sušit na 42 stupňů dokud není chléb krásně křupavý
- Chléb sundáme z pečícího papíru a nalámeme do uzavíratelného boxu
- Skladujeme v chladu
- Chroupeme jen tak nebo například s pomazámkou či dipem (já připravila domácí tzaziky s vejcem)