Jarní nádivka trochu jinak – jako muffiny. Vhodná nejen na Velikonoce, ale třeba i na jarní výlet do přírody. Příprava je snadná a rychlá a dají se jíst teplé i studené.
Ingredience:
- 150 g jáhel
- 80 g sušených rajčat (možno použít i naložená sušená)
- 80 g para ořechů (nebo kombinace, já dala madle, kešu, vlašské a slunečnici)
- 125 g listů z mladých kopřiv, špenátu, rukoly, aj.
- 6 ks biovajec
- půl lžičky muškátového oříšku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mořské soli
Postup:
- Jáhly spařte, propláchněte a uvařte.
- Smíchejte s na nudličky nakrájenými spařenými rajčaty, nasekanými ořechy a olivovým olejem.
- Přidejte kopřivy či zelené byliny, sůl, muškátový oříšek a žloutky.
- Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
- Plňte do formy na muffiny vyloženou pečícím papírem.
- Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů C cca 30 minut.