Jarní nádivka trochu jinak – jako muffiny. Vhodná nejen na Velikonoce, ale třeba i na jarní výlet do přírody. Příprava je snadná a rychlá a dají se jíst teplé i studené.

Ingredience:

  • 150 g jáhel
  • 80 g sušených rajčat (možno použít i naložená sušená)
  • 80 g para ořechů (nebo kombinace, já dala madle, kešu, vlašské a slunečnici)
  • 125 g listů z mladých kopřiv, špenátu, rukoly, aj.
  • 6 ks biovajec
  • půl lžičky muškátového oříšku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mořské soli

Postup:

  1. Jáhly spařte, propláchněte a uvařte.
  2. Smíchejte s na nudličky nakrájenými spařenými rajčaty, nasekanými ořechy a olivovým olejem.
  3. Přidejte kopřivy či zelené byliny, sůl, muškátový oříšek a žloutky.
  4. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
  5. Plňte do formy na muffiny vyloženou pečícím papírem.
  6. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů C cca 30 minut.

Dobrou chuť