Když Vás honí mlsná a chcete zobat trochu zdravěji, nezbývá než si připravit něco zdravého sami. Tento snadný a rychlý recept jsem našla na webu paleosnadno.

Ingredience:

  • 40 g lněných semínek
  • 40 g strouhaného parmazánu (nebo grana padana, gran moravia aj.)
  • 50 ml vody
  • pár kapek olivového oleje
  • 5 g sezamových semínek

Postup:

  1. Lněná semínka umelte v elektrickém mlýnku.
  2. Umletá semínka smíchejte s jemně nastrouhaným sýrem parmazánového typu nebo pomelte společně.
  3. Do semínkovo-sýrové směsi přilijte vodu a vše vypracujte do středně tuhého lepivého těsta. Nechte pár minut odležet, těsto ještě trochu vsákne vodu.
  4. Odpočinuté těsto jemně pokapejte olivovým olejem (opravdu stačí jen pár kapek, aby se s ním lépe pracovalo) a mezi dvěma pečicími papíry vyválejte do co nejtenčí placky. Čím tenčí bude, tím více budou krekry křupat.
  5. Vrchní pečicí papír opatrně stáhněte a posypte sezamovým semínkem.
  6. Těsto nakrájejte nožem či rádýlkem na čtverečky a vložte do trouby vyhřáté na 160 °C.
  7. Pečte přibližně 30 minut. Pak krekry rozlámejte podle řezů a na plechu otočte a dopékejte asi 10 minut.
  8. Pozor, v posledních minutách je hlídejte, snadno se díky sýru spálí a zhořknou.
  9. Podávejte samotné nebo například se zeleninovou pomazánkou.

Dobrou chuť