Další z vynikajících makrobiotických receptů. Žádný přidaný cukr. Jen slaďoučké hruštičky.
Ingredience:
Těsto:
- 500g špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky
- 200 ml vody nebo rostlinného mléka
- 125 ml oleje
- špetka soli
Náplň:
- 8 hrušek nebo jablek
- hrst rozinek
- skořice
- hrst vlašských ořechů
Drobenka:
- 120 g jemných ovesných vloček
- 30 g kokosu
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 3 lžíce oleje
Postup:
- Všechny ingredience na těsto zpracujeme v misce na kuličku a dáme odpočinout na 30 minut do lednice
- Mezitím si na kostičky nakrájíme hrušky nebo jablka
- Hrušky, ořechy a rozinky zaprášíme skořicí a promícháme
- Těsto vytáhneme z lednice a prsty vtlačíme do pečícím papírem vyložené formy či pekáče na tenkou vrstvu s vyššími okraji
- Náplň rozmístíme na těsto
- Vytvoříme si drobenku a posypeme jí koláč
- Pečeme na 180 stupňů cca 20-30 minut