Čokoládový cheesecake můžete připravit nejen k narozeninám, ale i jako chutný dezet na neděli
Ingredience:
- 150 g cereálních sušenek Bebe
- 100 g změklého másla
- 300 g + 100 g kvalitní hořké čokolády min. 74%
- 500 g tučného tvarohu
- 250 ml + 140 ml smetany ke šlehání
Postup:
Korpus:
- Rozdrtím cca 150 g cereálních sušenek Bebe v robotu
- Přidám 100 g změklého másla a propojím
- Hmotu vtlačím do dortové formy vystlané pečicím papírem a vytáhnu boky cca do výšky 2cm
- Dám chladit do lednice
Tvarohová část:
- Mezitím si rozpustím nad párou hořkou čokoládu 300 g
- V misce vyšlehám 500 g měkkého tučného tvarohu s 250 ml smetany ke šlehání
- Zašlehám k tomu rozpuštěnou čokoládu, naliji do formy na korpus a dám chladit
Poleva:
- Nad párou rozpustím ještě 100 g téže čokolády a 140 ml smetany ke šlehání
- Jakmile to krásně houstne, odstavím
- Až směs trochu prochladne, naliji na dort
- Chladím minimálně 3 hodiny