Čokoládový cheesecake můžete připravit nejen k narozeninám, ale i jako chutný dezet na neděli

Ingredience:

  • 150 g cereálních sušenek Bebe
  • 100 g změklého másla
  • 300 g + 100 g kvalitní hořké čokolády min. 74%
  • 500 g tučného tvarohu
  • 250 ml + 140 ml smetany ke šlehání

Postup:

Korpus:

  1. Rozdrtím cca 150 g cereálních sušenek Bebe v robotu
  2. Přidám 100 g změklého másla a propojím
  3. Hmotu vtlačím do dortové formy vystlané pečicím papírem a vytáhnu boky cca do výšky 2cm
  4. Dám chladit do lednice

Tvarohová část:

  1. Mezitím si rozpustím nad párou hořkou čokoládu 300 g
  2. V misce vyšlehám 500 g měkkého tučného tvarohu s 250 ml smetany ke šlehání
  3. Zašlehám k tomu rozpuštěnou čokoládu, naliji do formy na korpus a dám chladit

Poleva:

  1. Nad párou rozpustím ještě 100 g téže čokolády a 140 ml smetany ke šlehání
  2. Jakmile to krásně houstne, odstavím
  3. Až směs trochu prochladne, naliji na dort
  4. Chladím minimálně 3 hodiny

Dobrou chuť