Děti mají rády sladké a pokaždé když jdu do obchodu chtějí koupit muffiny nebo donuty. Není nic jednoduššího než jim upéct domácí z kvalitních surovin. Jakmile je jednou dáte dětem ochutnat, už je po Vás budou chtít péct pořád.

Ingredience:

  • 2 hrnky / 250 g bio špaldové celozrnné mouky (můžete nahradit bio pšeničnou celozrnnou)
  • 1 hrnek / 200 g třtinového cukru muscovado (tmavší s vysokým obsahem melasy)
  • 1 hrnek / 170 g čokolády (50-75% kakaa, podle chuťi)
  • 1/2 hrnku /60 g karobu nebo raw (hořkého) kakaa
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 2 bio vejce
  • 1 hrnek / 240 ml jogurtu
  • 1/2 hrnku / 118 ml mléka
  • 1/2 hrnku / 118 ml rostlinného (kokosového) oleje

Postup:

  1.  Předehřejte troubu na 200°C / horkovzdušnou na 180°C. Formu na 12 muffinů si vymažte nebo vyložte papírovými formičkami.
  2.  V jedné míse si smíchejte mouku, karob či kakao, sůl, sodu. Pokud nemáte přímo čokoládové čočky, nasekejte si tabulku čokolády na malé kousky velké přibližně 0,5 cm.
  3. V druhé míse smíchejte cukr, vanilkový extrakt, vejce, jogurt, mléko a olej. Tuto směs chvíli míchejte, dokud se pěkně nepropojí a cukr se nerozpustí.
  4. Nyní můžete přidat suchou směs, krátce promíchat a na závěr přidat 3/4 nasekané čokolády.
  5. Toto těsto rozdělte do 12ti formiček, na vrch každé nasypte zbylou čokoládou.
  6. Dejte péct na 20 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyjde ven z těsta čistá.

Dobrou chuť Vám i dětem