Ještě jeden oveřený a výborný koláč, tentokrát s cuketou. Cuketa tam nejde poznat, ale pro “necukeťáky” se dá upéct bez přidání této zeleniny.
Ingredience
- 200 g pšeničné hladké mouky
- 150 g špaldové celozrnné mouky (většinou peču pouze ze špaldové)
- 100 g čokoládových peciček
- 100 g sušených brusinek
- 100 g lískových oříšků (nebo jiných – vlašské či mandle)
- 50 g kakaa (používám nepražené raw kakao)
- 80 g kokosového cukru
- 3 bio vejce
- 100 ml ne/mléka
- 230 g cukety
- 100 ml slunečnicového oleje
- 2 lžicky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1/2 lžičky soli
Postup
- V míse promíchejte obě mouky, kypřící prášek, kakao, sůl, cukr utřený s třemi žloutky a mléko či rostlinné mléko.
- Přimíchejte čokoládové pecičky, brusinky a oříšky.
- Nakonec vmíchejte slunečnicový olej, nahrubo nastrouhanou cuketu a tuhý sníh ze tří bílků.
- Pečte ve vymazané koláčové formě při 180 °C cca 45 minut.
Dobrou chuť