Co zkusit přidat do cukroví trochu zeleniny. Například mrkev. A ta se zase krásně snoubí se zázvorem. Toto cukroví je křehké, lehce nasládlé a trochu pikantní, jak říká můj syn. Záleží na tom, kolik použijete zázvoru a zda je čerstvý nebo sušený. Vyzkoušejte a uvidíte, že Vám bude náramně chutnat.
Ingredience:
- 200 g špaldové celozrnné mouky
- 100 g pohankové mouky
- 150 ml kokosového oleje (může být i jiný tuk, který rádi použiváte)
- 80 g tmavého třinového cukru (nebo vyměntě za sirup)
- 1 bio vejce
- 1 velká mrkev
- 1 lžička sušeného zázvoru (možno dát i utřený čerstvý)
Postup:
- Nastrouhejte mrkev na jemno
- Smíchejte nejprve suché ingredience, poté přidejte mokré a na závěr mrkev
- Vypracujte hladké těsto a nechte odležet
- Vykrajujte hvězdičky nebo jiné oblíbené tvary
- Pečeme v předehráté troubě na 170 stupňů C cca 15 min (až začne cukroví zlátnout)
- Na ozdobu posypte sušeným kokosovým či rýžovým mlékem