Na zahrádce nám dozrávají různé druhy ovoce. Ani nevím, které trhat, jíst a péct dřív. Tentokrát jsem vyzkoušela bezlepkový koláč s angreštem a navrch přidala ořechovou drobenku.
Ingredience:
- 1 hrnek bio kukuřičné krupice
- 3 hrnky teplé vody
- 1/3 hrnku strouhaného bio kokosu
- 1/3 hrnku nesýřených hrozinek
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 2 lžíce slunčnicového nebo kokosového oleje
- angrešt dle potřeby
Na drobenku:
- hrst vlašských ořechů
- hrst rýžových (nebo ovesných bezlepkových) vloček
- 1 lžíce kokosového tuku
Postup:
- Do pekáčku nasypeme kukuřičnou krupici, na ní navrstvíme kokos a hrozinky
- V horké vodě si rozpustíme rýžový sirup, olej a špetku soli
- Celý rozvar nalijeme na krupici a poté dáme do trouby na 15 minut na 180 stupňů C
- Mezitím si připravíme angrešt a drobenku
- Vločky a ořechy rozmixujeme a poté promícháme se sirupem a olejem
- Po 15 minutách vyndáme korpus z trouby, měl by být kompaktní, ale ještě měkký
- Navršíme na něj angrešt a poté i drobenku
- Pečeme ještě dalších 20 minut, koláč necháme úplně vychladnout
Dobrou chuť