Warning: Undefined array key "hidden" in /www/doc/www.joga-body.cz/www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Warning: Undefined array key "hidden" in /www/doc/www.joga-body.cz/www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Warning: Undefined array key "hidden" in /www/doc/www.joga-body.cz/www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

Vyzkoušejte slavný italský pokrm s boloňským ragú. Když si tuto lahůdku uděláte doma, možná už se Vám nebude chtít do Vaší oblíbené italské restaurace.

Ingredience:

  • pláty na lasagne z celozrnné mouky 12-16 ks
  • 100 g parmezán

Masové ragú:

  • 800 g mleté hovězí maso (může být napůl s vepřovým)
  • 60 ml olivový olej
  • 1 – 2 rajčatové passaty
  • cibule, černek
  • tymián, rozmarým, pepř, sůl
  • červené víno

Bešamelová omáčka:

  • 600 ml plnotučné mléko
  • 45 g másla
  • 45 g hladká mouka
  • muškátový oříšek, sůl, pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 ˚C.
  2. Nejprve připravte masové ragú. V pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli, česnek, a nechte rozvonět tymián a rozmarým.
  3. Do základu přidejte mletého maso a orestujte. Poté podlejte trochou červeného vína a po chvilce redukce přidejte rajčatovou passatu.
  4. Dle chuti osolte a opepřete. Vařte 15- 20 minut, aby se chutě propojily.
  5. Mezitím se pusťte do přípravy bešamelové omáčky. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a za neustálého míchání metličkou restujte přibližně 30 vteřin. Do takto připravené jíšky přidejte mléko. Míchejte tak dlouho, až bude mouka v mléce kompletně rozpuštěná.
  6. Za stálého míchání vařte přibližně 4 minuty, až omáčka zhoustne. Snižte plamen na minimum a vařte přibližně 10-15 minut. Jakmile je omáčka lesklá a hladká, přidejte do ní muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
  7. Připravte si zapékací mísu nebo pekáček, do kterého budete jednotlivé vrstvy skládat.
  8. Dno zapékací nádoby potřete připraveným bešamelem, na něj vyskládejte vrstvu lasagní a pak přidejte vrstvu masového ragú. Postup opakujte tak dlouho, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Poslední vrstvu tvoří lasagne, rajčatové ragú a bešamel. Na závěr přidejte na vrstvu bešamelu strouhaný parmezán.
  9. Zapékací mísu vložte do trouby na 30–45 minut. Povrch lasagní musí být krásně zlatavý.

Dobrou chuť